Ο όρος τέφρα στα συστατικά των τροφίμων περιγράφει το στερεό υπόλειμμα που μένει μετά από την καύση ενός τροφίμου. Στην πραγματικότητα αν ένα τρόφιμο θερμανθεί σε μεγάλες θερμοκρασίες (τουλάχιστον 500 βαθμούς Κελσίου) τότε όλα τα οργανικά του συστατικά "καίγονται" με αποτέλεσμα να μένουν μόνο τα ανόργανα. Στην τέφρα παραμένουν τόσο τα ανόργανα συστατικά που είναι απαραίτητα για την διατήρηση της υγείας όπως το ασβέστιο, όσο και τα ιχνοστοιχεία τα οποία άλλοτε είναι απαραίτητα όπως ο σίδηρος και άλλοτε τοξικά όπως το Κάδμιο.
Το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να ληφθεί από την τέφρα είναι το ενεργειακό περιεχόμενο καθώς τα ανόργανα συστατικά δεν προσθέτουν θερμίδες στην διατροφή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου