Τα τρόφιμα αποτελούνται από μια σειρά χημικών ενώσεων. Οι ενώσεις αυτές είναι αμέτρητες και για αυτό δύσκολα μπορούν να καταμετρηθούν. Μπορούν όμως να διαχωριστούν σε κατηγορίες. Οι κύριες κατηγορίες χημικών ενώσεων στα τρόφιμα είναι το νερό, τα λίπη, οι πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες και η τέφρα.
Εκτός από τις κατηγορίες αυτές υπάρχουν και οι δευτερεύουσες κατηγορίες. Οι κατηγορίες αυτές αν και κατά κανόνα περιέχονται σε μικρά ποσοστά στα τρόφιμα, αποτελούν σημαντικά συστατικά και καθορίζουν σε πολλές περιπτώσεις την διατροφική τους αξία. Τέτοιες επιμέρους κατηγορίες είναι οι βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία, οι στερόλες, τα αρώματα, τα ένζυμα αλλά και τα πρόσθετα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου