Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ποιος είναι ο ρόλος του νερού στα τρόφιμα;

Το νερό με την μορφή υγρασίας είναι το περισσότερο διαδομένο συστατικό των τροφίμων. Σε συνηθισμένα τρόφιμα μπορεί να κυμαίνεται από 50% για προϊόντα κρέατος μέχρι και 95% για κάποια λαχανικά.

Θερμιδικά το νερό δεν συνεισφέρει στον οργανισμό ενώ κάποιοι επιστήμονες θεωρούν ότι το κρύο νερό έχει αρνητικό θερμιδικό περιεχόμενο. Αυτό σημαίνει ότι όποτε λαμβάνουμε κρύο νερό ο οργανισμός μας καταναλώνει κάποια ενέργεια (θερμίδες) για να το ζεστάνει.

Σε γενικές γραμμές το νερό είναι από τα σημαντικότερα συστατικά της ζωής και η άφθονη κατανάλωση του βοηθάει στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Έτσι όσο περισσότερο νερό πίνουμε τόσο καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου